Waar let je op als je textieldoek gaat laten bedrukken?

Een prachtige vorm van reclame, of een perfecte manier om een foto of andere kunst tot leven te brengen: textieldoek is in te zetten voor vele verschillende doeleinden. Het leent zich uitstekend om er drukwerk op aan te laten brengen, en het is in vele verschillende formaten te realiseren. Uitermate geschikt voor promotie op het zakelijk vlak, maar ook mooi om cadeau te geven aan iemand die je liefhebt.

Kies je voor drukwerk op textieldoek, dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Waar moet je allemaal over nadenken, voor je gaat bestellen? Zorg dat je precies het gewenste eindresultaat krijgt, en optimaal van je textieldoek kunt gaan genieten!

Waarom kiezen voor textiel?

Textieldoek is een voordelige manier om jouw foto, reclame of kunstwerk te laten produceren op levensgroot formaat. Omdat het materiaal met de juiste hulpmiddelen makkelijk te spannen is, zorg je altijd voor een strak resultaat. En wil je het vervoeren? Dan vouw je het simpelweg op en blijft er slechts een klein pakketje over. En het minimale gewicht zorgt ervoor dat je het met gemak overal op kan hangen, hoe groot jouw productie ook is!

En wil je een supergrote productie laten maken, bijvoorbeeld een geveldoek van tientallen meters breed en hoog? Dan is textieldoek ook heel erg geschikt!

 • Licht van gewicht
 • Makkelijk op te vouwen
 • In elk formaat te produceren
 • Zowel binnen als buiten te gebruiken
 • Te bevestigen op je eigen manier
 • Relatief betaalbaar

1) De textielsoort

Ga je voor jouw project werken met textieldoek, dan is het van groot belang dat je het juiste type textiel kiest. Er bestaan namelijk vele soorten textieldoek: ieder met hun eigen voordelen en nadelen. Het is dus belangrijk om goed te bedenken waar je doek komt te hangen, en welke vereisten er zijn aan de kwaliteiten van het gekozen textiel. Zo komt je textieldoek het beste tot zijn recht, en gaat het zo lang mogelijk mee!

Komt jouw doek bijvoorbeeld buiten te hangen? Dan is het goed om een textielsoort te kiezen die weerbestendig is, en niet beschadigd kan raken door wind. Hang je jouw doek binnen, dan is dit minder van belang. Daarnaast is de textielsoort die je kiest bepalend voor de uitstraling van je werk: moet de finish glanzend of juist mat zijn, en mag het doorschijnend zijn of juist niet?

2) De printtechniek

Naast de textielsoort is ook de juiste printtechniek kiezen een belangrijk punt voor een optimaal resultaat. Hierbij is het goed om te weten dat iedere druktechniek uitsluitend toegepast kan worden op een select aantal textielsoorten. Ook de afstemming tussen textielsoort en printtechniek is dus belangrijk! Twijfel je wat het beste resultaat oplevert, laat je dan goed adviseren door een specialist.

UV print

Met UV print zorg je voor een sneldrogende, uitstekende hechtende print aan één zijde van het textiel. De hoge kwaliteit van de print komt door de speciale inkt, die in aanraking komt met UV straling en zo verweven raakt met het textiel.

 • Sneldrogend
 • Uitstekende hechting
 • Zichtbaar aan één zijde

Sublimatie print

Met een sublimatie print dringt de kleur diep door in de vezels van het materiaal. Dit zorgt ervoor dat de print aan beide kanten van het textiel te zien is, en niet erg gevoelig is voor krassen. Ga je iets met tekst laten maken? Denk er dan goed om dat het resultaat aan één kant gespiegeld gaat zijn!

 • Tweezijdige print
 • Volle, warme kleuren
 • Extra bestand tegen krassen

3) De bevestiging van het doek

Zonder de juiste bevestiging is jouw bedrukte doek eigenlijk van weinig waarde. De ideale bevestiging moet je textieldoek strak en zonder plooien kunnen vastzetten, en ook gemakkelijk weer losgehaald kunnen worden als dat gewenst is. Welke bevestiging voor jouw project geschikt is, ligt aan je eigen voorkeuren, maar ook aan de situering van je doek. Kies ervoor om je doek te spannen tussen buizen, of aan alle zijden vast te zetten aan een speciaal frame. Aan welke bevestigingsmethoden kun je denken?

 • Klittenband
 • Tunnel met buizen
 • Peesafwerking
 • Keder

Jouw textieldrukwerk in vertrouwde handen

Wil jij jouw textiel laten bedrukken door een echte specialist? Een betrouwbare partner, waar je ook terecht kunt voor professioneel advies? De experts van Megavista hebben veel ervaring in het bedrukken van textiel en kunnen je ook alles vertellen over verschillende textielsoorten en bevestigingsmaterialen. Ze denken graag met je mee, en helpen je van A tot Z met jouw textieldoek. Neem eens een kijkje op hun website en ontdek wat ze voor jou kunnen doen!