3 creatieve marketing ideeën met golfkarton

Origineel blijven in je marketing uitingen is één van de grootste uitdagingen als marketing specialist. En ook als je je eigen bedrijf runt, wil je natuurlijk op een slimme manier aandacht genereren voor jouw merk! In deze blog laten we je daarom kennismaken met een unieke vorm van marketing: het gebruik van golfkarton! Hoe kan je dit materiaal gebruiken om impact te maken en mensen op een positieve manier kennis te laten maken met jouw brand? We hebben 3 creatieve ideeën voor je klaarstaan, die je zeker weten gaan inspireren. Ontdek wat golfkarton voor jouw marketing strategie kan doen!

Voordelen van golfkarton

Golfkarton is niet alleen enorm veelzijdig in gebruik, je laat er ook nog eens mee zien dat jouw bedrijf zich bewust is van zijn ecologische footprint. Wat je er ook van laat maken, het materiaal is volledig te recyclen en heeft dus geen negatieve impact op het milieu. Iets wat veel moderne bedrijven nastreven in hun overall strategie!

Naast milieuvriendelijk is golfkarton ook nog eens opvallend betaalbaar: je kunt er grote statements mee maken, zonder dat je er enorme bedragen voor uit hoeft te trekken. Het laat zich bovendien makkelijk opvouwen en hergebruiken: allemaal voordelen die het bijzonder praktisch en verantwoord in gebruik maken.

  • Goedkoop en toch stijlvol
  • Meerdere malen opnieuw te gebruiken
  • Makkelijk te bedrukken en op vorm te snijden
  • Simpel opvouwen en opbergen
  • 100% recyclebaar

1) Een sustainable zithoek

Bezoekers direct bij binnenkomst laten kennismaken met de duurzame kant van jouw bedrijf? Denk dan eens aan een kartonnen zithoek! Jazeker, ook een bank, salontafel of fauteuil kun je tegenwoordig ook van golfkarton laten maken. Je maakt direct zichtbaar dat jullie je steentje bijdragen aan het verbeteren van het milieu, en heb gelijk een leuk gespreksonderwerp om het ijs mee te breken. En, niet doorvertellen: kartonnen meubels zitten dus ook nog eens verrassend lekker!

Maak je design helemaal af met een leuke print, interessante slogans of je bedrijfslogo. Of doe het allemaal! Een sustainable kartonnen zithoek is dé eyecatcher voor je koffiecorner, beursstand of wachtruimte.

2) Selfie time!

Gezellig met vrienden op de foto met een grappig bord, of jouw hoofd op het lijf van één van je helden? Een origineel selfie frame is dé manier om in de tijdlijn van jouw doelgroep te belanden. Mensen zullen de foto’s namelijk onherroepelijk delen op hun social media accounts! Neem Instagram, Facebook of LinkedIn dus over met je unieke selfie prop.

Laat een draagbaar bord maken of een staand display, waarachter je kunt plaatsnemen. Steek je hoofd door de opening en lachen maar! Leuk op feestjes, of op een marketing event: een unieke herinnering voor je bezoekers. Een selfie frame van golfkarton is voordelig te laten maken in iedere stijl die je maar wilt.

3) De spanning opbouwen: even spieken

Een kartonnen bord met uitsparingen is natuurlijk leuk om mee op de foto te gaan, maar het kan natuurlijk ook de nieuwsgierigheid prikkelen. Draai het eens om en laat mensen van buiten naar binnen spieken! Want wat als je mensen een unieke sneak preview geeft achter de schermen? Bijvoorbeeld bij een verbouwing, een lancering van een nieuwe collectie, of de start van een compleet nieuw bedrijf.

Dek alle ramen en glazen deuren af met kartonnen platen en laat alleen kleine kijkopeningen vrij, die je op verschillende hoogtes uit het karton laat snijden. De bedrukking maakt extra nieuwsgierig: wat is er hier aan de hand? Een grappige sneak peek, waar mensen het veel over zullen hebben!

Jouw leverancier voor iedere marketingstunt

Sta jij te springen om met één van deze ideeën aan de slag te gaan? Laat je dan helpen door één van de meest ervaren partijen op het gebied van kartonnen drukmateriaal. Bij Megavista maken ze de gaafste promotiematerialen van golfkarton, en kunnen ze je uitstekend adviseren hoe jouw project het beste tot leven brengt.

Kies uit kartonnen displays, meubels, beursstands en ‘peephole’ kijkgat wanden: je kunt het zo gek niet bedenken of ze kunnen het voor je maken. Helemaal in het design dat jij voor ogen hebt!