De 3 meest onderschatte tools bij het onderhouden van je vloer

Een mooie houten vloer is een aanwinst voor iedere woning. Niet alleen voeg je sfeer en karakter toe aan je huis, door het duurzame karakter van deze vloeren is het een investering voor de komende jaren, zo niet decennia. Mits je regelmatig onderhoud pleegt aan je vloer! En dat vraagt doorgaans wel wat tijd en energie. Om het je wat makkelijker te maken, hebben wij 3 handige hulpmiddelen voor je klaargezet die je helpen om je vloer in topconditie te houden. Tools waar je misschien zelf nog niet aan gedacht had!

1) Goede reiniger(s)

Het onderhoud van je vloer begint met een regelmatige reiniging op maat. Dat betekent: niet zomaar een standaard allesreiniger of vloerreiniger gebruiken als je gaat dweilen! Een reiniger die aansluit op de olie, lak of wax die je gebruikt hebt maakt je vloer niet alleen diepgaander schoon, het houdt de beschermende laag van je vloer ook nog eens netjes intact. Je maakt je vloer eenvoudig streeploos schoon, zonder hem te beschadigen! Investeer in de volgende reinigers:

  • Een algemene vloerreiniger, voor (twee)wekelijks onderhoud
  • Specifieke vloerreinigers, gericht op veelvoorkomende vlekken

Blijf trouw aan één merk

Ga je voor het eerst reinigingsmiddelen voor je vloer bestellen, zorg er dan voor dat ze van hetzelfde merk zijn als de olie, lak of wax die op de vloer is aangebracht. Als je voor middelen van hetzelfde merk kiest, versterken ze elkaar namelijk in hun werking! Zo ga je voor een nog mooier eindresultaat.

2) Boenmachine

Het lijkt een hele investering, maar van een boenmachine kun je zó veel plezier hebben in het onderhoud van je vloer. Niet meer op je knieën onderhoudsolie of -polish aanbrengen: de boenmachine doet het zware werk voor je. Maar ook een intensieve reinigingsbeurt wordt een stuk gemakkelijker met deze handige tool! Je kunt gewoon blijven staan bij iedere klus, en de roterende machine lost het in een handomdraai voor je op. Praktisch onmisbaar voor elk huishouden met een houten vloer.

3) Viltglijders

Bij goed doordacht vloeronderhoud besteed je niet alleen aandacht aan de vloer zelf, maar ook aan de meubels die over je vloer heen schuiven. Die kunnen namelijk flinke schade veroorzaken als je ze niet goed beschermt en ze onbesuisd over je vloer heen trekt! Terwijl de oplossing zo simpel is: schade door verschuivende meubels kun je echt heel makkelijk voorkomen.

Een eenvoudige oplossing tegen krassen is het aanbrengen van viltglijders onder al je meubelstukken. Voor een paar euro kun je al simpele plakexemplaren aanschaffen! En ga je voor een robuuste bevestiging van je vilt, kies dan voor exemplaren die je kunt vastschroeven. Die blijven nog beter op hun plek.

Bonustip: wekelijks schoonmaken helpt

De belangrijkste tools voor vloeronderhoud heeft eigenlijk iedereen wel in huis: we hebben het over de huis-tuin-en-keuken stofzuiger en de doodordinaire dweil. Hoe makkelijk wil je het hebben! Het is echt waar: een wekelijkse stofzuigronde en een reguliere dweilbeurt zijn de belangrijkste stappen in jouw vloeronderhoud. Met de stofzuiger haal je vuil en zand weg dat in je vloer kan krassen, en de dweil poetst andere vlekken voor je weg die je kwaliteit van je vloer kunnen aantasten. En na een simpele schoonmaakbeurt ziet je vloer er altijd weer beter uit!

  • Wekelijks: stofzuigen
  • Tweewekelijks: dweilen

Bestel alles voor je vloeronderhoud online

Op zoek naar een goed adres waar je al deze handige hulpmiddelen kunt bestellen? Neem dan eens een kijkje bij Vloeronderhoudswinkel.nl. Je bestelt hier alles voor je vloeronderhoud gemakkelijk online, vanuit je luie stoel! De mooiste lakken en oliën, maar ook speciale reinigers en tooling om het mee aan te brengen. Vanaf een bestelwaarde van €29,95 wordt alles wat je maar nodig hebt, gratis bij je thuisbezorgd; vaak kun je er dezelfde week al mee aan de slag!