Verschil tussen click en plak pvc?

Wanneer kies je voor click pvc en wanneer voor plak pvc? Wat zijn de verschillen precies en, nog belangrijker, wat zijn de voordelen? Wij helpen je bij het maken van je keuze.

Wat is click pvc?

Click pvc lijkt in principe veel op laminaat. De planken van een click pvc vloer leg je namelijk op dezelfde manier: door je aan elkaar vast te klikken in de breedte en in de lengte. Maar waar laminaat van hout is, is click pvc van kunststof. Daarnaast zijn click pvc planken voorzien van verschillende lagen, inclusief een laag die als ondervloer dienst doet, waardoor de planken geluiddempend en egaliserend werken. Click pvc is gemakkelijk in zowel montage als demontage, waardoor je jouw click pvc vloer zelfs mee zou kunnen verhuizen.

De voordelen van click pvc
  • Kleine oneffenheden van de dekvloer worden weggewerkt door de click pvc planken.
  • Click pvc planken hebben een geluidsreducerende onderlaag, waarmee loopgeluid enorm wordt verminderd.
  • Click pvc planken zijn eenvoudig te leggen (op dezelfde manier als laminaat).
  • Een click pvc vloer is te demonteren en daardoor te verhuizen naar een volgende woning.

Wat is plak pvc?

Plak pvc vloeren worden direct verlijmd op de dekvloer. Het is daarom ook belangrijk dat de dekvloer volledig egaal is. Is dat (nog) niet het geval? Dan moet deze eerst worden geëgaliseerd. Plak pvc heeft een zeer goede warmtedoorlating, waardoor het perfect te combineren is met vloerverwarming. En omdat de stroken direct op de dekvloer worden verlijmd, is de vloer geluiddempend. Tot slot wordt plak pvc strak tegen de muur gelegd, waardoor het niet nodig is om gebruik te maken van plinten.

De voordelen van plak pvc
  • Geen ondervloer nodig, omdat plak pvc direct op de dekvloer wordt verlijmd.
  • Zeer goede warmtedoorlating en daardoor perfect voor vloerverwarming.
  • Zeer goede geluiddemping.
  • Omdat plak pvc strak tegen de muur aan wordt gelegd, zijn plinten niet nodig.

Kies jij voor click pvc of plak pvc?

Of jij dus voor een click pvc vloer of voor een plak pvc vloer moet gaan, hangt af van jouw persoonlijke voorkeur, je budget en je woonsituatie. Heb je vloerverwarming? Hoe ziet de dekvloer er momenteel uit? Houd daar dus allemaal rekening mee. En heb je eenmaal een keuze gemaakt? Dan kun je jouw nieuwe click pvc of plak pvc vloer eenvoudig online bestellen bij Onlinevloershop.nl!