Strakke muren? 5 redenen om voor Renovlies te kiezen!

Als je een nieuwbouwhuis laat bouwen, zal dit je bekend voorkomen: je huis wordt opgeleverd met ‘behangklare’ muren. Je zit eerst dus nog met poreuze, vlekkerige muren, die je moet afwerken voordat ze een stijlvol onderdeel kunnen vormen van jouw interieur. Waar doe je dat mee? Stucwerk is natuurlijk een optie, maar dat kan behoorlijk in de papieren lopen. Wil je voor een betaalbare, snel te realiseren optie gaan, dan is Renovlies de beste keuze. Wij vertellen je alle voordelen van deze slimme wandafwerking in deze blog!

Wat is Renovlies behang eigenlijk?

Renovlies is een samengesteld behang, dat gemaakt is van cellulose en stevige textielvezels. Perfect voor renovaties of de afwerking van wanden in nieuwbouwwoningen! Dit behang kan rechtstreeks op de muur aangebracht worden en geeft een strakke en gladde uitstraling. En bonus: gaat de muur later nog werken, dan vangt dit behang het krimpen en uitzetten uitstekend op; daar zie je niets van terug aan de buitenkant van je muur!

Waarom Renovlies je beste optie is

Zit je met muren die dringend gerenoveerd of afgewerkt moeten worden, dan is Renovlies zonder meer de beste keuze. Waarom? Omdat het vele voordelen biedt boven het traditionele stucwerk of andere behangsoorten! Hieronder sommen we de belangrijkste pluspunten van Renovlies voor je op. Overtuig jezelf!

1) Betaalbaar

Met Renovlies krijg je waar voor je geld als het om wandafwerking gaat. Het plaatsen van Renovlies is relatief goedkoop: ten opzichte van stucen is het snel zo’n 30% voordeliger. Dat scheelt nogal! Het verschil zit hem niet alleen in het materiaal, maar ook in de plaatsing. Renovlies is namelijk veel sneller aangebracht dan stucwerk; als je dus naar manuren kijkt, is Renovlies ook veel voordeliger dan andere vormen van wandafwerking.

2) Strakke muren in een mum van tijd

De samenstelling van Renovlies zorgt voor een glad effect; het resultaat evenaart of overtreft zelfs het effect van stucwerk. Kleine oneffenheden in de muur worden geëgaliseerd door het behang en zelfs lichte scheuren in de muur kun je ermee wegwerken. Als het aangebracht wordt door een professional, kan je zelfs een volledig naadloze afwerking verwachten, waarin de overgangen tussen de banen totaal niet te zien is. Je muren afwerken met Renovlies is bovendien zó gepiept: er bestaat geen snellere manier!

3) Duurzamer dan andere behangsoorten

Waar ander behang nog wel eens gevoelig is voor krassen, stoten en scheuren, is Renovlies behang opgewassen tegen het leven van alledag. De stevige textuur zorgt dat het wel tegen een stootje kan! Met Renovlies kies je dus voor een wandafwerking waar je de komende decennia niet meer naar om hoeft te kijken. Spik en span!

4) Brandvertragend

Een veilig leven thuis natuurlijk ook van groot belang in je nieuwe huis. Daarom is het goed om te weten dat Renovlies ook nog eens brandvertragend werkt! Ontstaat er brand in huis, dan wakkert je behang dit niet verder aan en remt het de verspreiding van vlammen zelfs af.

5) Makkelijk naar wens af te werken

Nadat je Renovlies aan hebt laten brengen, wil je de muur natuurlijk een mooi kleurtje geven. En het goede nieuws is: op jouw nieuwe behang krijg je een fantastisch strak schilderresultaat met een minimale hoeveelheid verf! Natuurlijk kun je met het behang zelf ook een patroon of print aan laten brengen; jij werkt je muur af op de manier die jij wil.

Zijn er ook nadelen?

Jazeker, die zijn er. Want om Renovlies echt te laten schitteren, moet je het eigenlijk aan laten brengen door een professional. Als je het materiaal niet goed kent en niet de juiste voorbereidingen treft, kan je goed bedoelde werk een zeer matig eindresultaat opleveren. Niet wat je wil! Reserveer dus een deel van je budget voor een vakman die het aanbrengen van Renovlies voor je kan verzorgen. Zo weet je zeker dat het goed gebeurt, en dat je er jaren van kan genieten.

Laat jouw muren voorzien van Renovlies

Ben jij benieuwd geworden naar de mogelijkheden van Renovlies voor jouw huis? Bespreek je wensen dan eens met een specialist op het gebied van dit veelzijdige behang. Schilderbedrijf Bults is al meer dan 20 jaar dé renovliesspecialist van het Noorden: zij helpen je graag met elke klus waar Renovlies bij komt kijken en hebben de kennis en expertise in huis om een fantastisch eindresultaat op te leveren. Keer op keer!