Moeilijke vlekken verwijderen van jouw houten vloer? Zo doe je dat

Een mooie houten vloer is een sieraad voor ieder huis. Maar zitten er vlekken in, dan wil je die zo snel mogelijk laten verdwijnen. En helaas bestaan er bijzonder hardnekkige vlekken, die diep in het hout kunnen trekken en de uitstraling van je hout behoorlijk kunnen verpesten. Heb je alles al geprobeerd en heb je het eigenlijk al opgegeven dat je ooit nog weer van die vervelende vlekken af komt? Geen nood, wij tippen je graag een aantal producten waarmee je vloer vaak weer vlekvrij wordt!

Gebruik een professionele reiniger

Waarschijnlijk heb je die ene tip van de buurvrouw al geprobeerd, en heb je alle huishoudforums al afgespeurd naar die ene gouden tip. Neem het van ons aan: als de vlek hardnekkig genoeg is, ga je het helaas niet redden met producten uit je keukenkastje. Een houten vloer kun je dan het beste behandelen met een professionele reiniger, van een merk dat de opbouw van het hout door en door begrijpt. Zo is Rubio Monocoat een uitstekende optie: dit merk specialiseert zich al jaren in de reiniging van houten vloeren.

1) Vetvlekken

Even iets gemorst bij het gasfornuis, of wat vettige nootjes of chips op de vloer laten vallen? Daar zijn ze al: die lelijke donkere vetvlekken, die je met geen mogelijkheid meer uit je vloer krijgt. Ze blijven glimmen en kleurverschil geven, wat je ook probeert. Totdat je de speciale vetreiniger van Rubio Monocoat erbij pakt! Rechtstreeks op de vlek spuiten, en deppen met een droge doek: dikke kans dat het vet als sneeuw voor de zon verdwijnt. Doet het dat niet direct, dan herhaal je de behandeling tot de vlek wél weg is. Bijzonder effectief!

> Rubio Monocoat Grease Remover

2) Watervlekken (of andere kalkvlekken)

Je kent het wel: even wat water gemorst, of je haalt een vaas weg waar toch wat water uitgelekt is. De verwarmingsradiator heeft water gelekt, of de hond heeft zijn waterbakje omgegooid. Het resultaat? Wit uitgeslagen vlekken of kringen op je vloer! Ook dit zijn nare vlekken, die je met een standaard vloerreiniger niet zomaar meer weg krijgt. De witte kleur van deze vlekken komt voort uit de kalk die zich vastbijt in je vloer.

Ook voor dit type vlek is er een speciale reiniger te krijgen bij Rubio Monocoat: deze spray je rechtstreeks op de vlek en je herhaalt dit tot de vlek volledig verdwenen is.

> Rubio Monocoat Limespot Remover

3) Andere moeilijke vlekken

Valt jouw vlek niet onder de kalk- of vetvlekken, maar krijg je hem toch maar moeilijk weg? Dan heb je waarschijnlijk te maken met een tanninevlek. Kringen van blikjes of bloempotten, urinevlekken, of vlekken van bloedend hout: het zijn allemaal vlekken die veroorzaakt worden door een reactie voor zuur en water. En die komen ook niet zomaar meer uit je houten vloer! Gebruik de Rubio Monocoat Tannin Remover voor dit soort blauwzwarte vlekken; de kans is groot dat ze dan eindelijk de strijd opgeven.

> Rubio Monocoat Tannin Remover

Vlekken voortaan voorkomen

Je houten vloer beschermen tegen vlekken doe je natuurlijk in eerste instantie met een olie of een lak. Maar in situaties waarin veel gemorst wordt, doe je er natuurlijk goed aan om je vloer ook op andere manier te beschermen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat schoenen schoon en droog zijn voor ze je huis binnenkomen, en dweil gemorste vloeistoffen a la minute op. Bloempotten en vazen zet je altijd op schotels, zodat ze geen water kunnen lekken. En heb je dieren met voerbakjes? Plaats hier dan beschermende placemats onder.

  • Alleen schone, droge schoenen mogen het huis in
  • Vloeistoffen direct opdweilen
  • Potten en vazen op schoteltjes
  • Placemats onder eet- en drinkbakjes

Het juiste product tegen iedere vlek

Een professionele shop, waar je alles voor je vloeronderhoud tegen scherpe prijzen online kunt bestellen? Vloeronderhoudswinkel heeft alles in huis tegen vlekken in je houten vloer, maar helpt je ook graag aan de juiste olie of lak om de optimale beschermingslaag aan te leggen. Alles wat jij nodig hebt om de levensduur van je vloer aanzienlijk te verlengen! Bekijk het assortiment online en bestel met een paar muisklikken.