Hip, hipper, hipst: dit zijn de nieuwste trends voor jouw interieur

Als je om je heen kijkt in je woonkamer, weet je het eigenlijk direct: jouw interieur heeft absoluut een opfrisbeurt nodig. Het is gewoon over de jaren uit je vingers geglipt, en nu straalt het iets van vervlogen tijden uit. Tijd dus om je in te lezen in de nieuwste interieurtrends! Geen fan van woonbladen, of makeoverprogramma’s op tv? Geen probleem. In dit artikel zetten we de drie belangrijkste woontrends van dit moment voor je op een rij.

1) Hout op je vloer

De nummer 1 trend van dit moment: een vloer die warmte uitstraalt, en een natuurlijke touch geeft aan je interieur. Dé manier om dit te doen is door een houten vloer te plaatsen. En dat hoeft natuurlijk niet echt hout te zijn. Tegenwoordig zijn er ook tal van vloersoorten waarmee je een uiterst realistisch houtpatroon aanbrengt op je vloer, en toch ultiem onderhoudsgemak ervaart. Denk maar eens aan laminaat en pvc!

2) Staal en glas: let the sunshine in!

Een snelle makeover realiseer je door meer licht binnen te laten en onverwachte doorkijkjes te creëren. Dé manier om dit te doen? Plaats elementen van staal en glas, waar normaal gesproken dichte deuren en muren zitten! Een glazen pui kan ook geweldig werken als roomdivider: zo maak je van één ruimte meerdere kamers, en behoud je toch het ruimtelijke gevoel. Rustig werken in je eigen hoek, terwijl de kinderen aan de andere kant spelen? Het kan allemaal!

3) Je trap bij je interieur betrekken

Waar de trap naar boven eerder het ondergeschoven kindje was in het interieur, is dat de laatste jaren helemaal veranderd. Je trap mag nu echt gezien worden! Heeft jouw oude trap wel eerst wat liefde nodig voor hij het daglicht kan verdragen? Dat hoeft geen moeilijk project te zijn! Met moderne overzettreden heb je binnen een dag een compleet gerenoveerde trap, die helemaal klaar is om in de spotlights te staan! Kies uit verschillende stijlen en patronen: alles is mogelijk met overzettreden.

  • Betonlook
  • Leatherlook
  • Houtlook

Kleine makeover, groots effect

Heb je niet het budget om je hele huis in één keer aan te pakken, of raak je al helemaal in de stress als je aan al dat geklus in huis denkt? Geen zorgen! Door stap voor stap te werken en te beginnen met kleinere projecten, beperk je de chaos in huis en zie je toch snel voortgang. Je houdt het bovendien betaalbaar en kan je projecten inplannen aan de hand van het beschikbare budget.

Een kleine makeover kan een groots effect teweegbrengen, onderschat dat niet! Alleen je vloer, je trap of je binnendeuren aanpakken kan al zorgen voor een behoorlijke metamorfose.

Hulp nodig bij jouw project?

Zie jij het totaal niet zitten om je interieur zelf aan te pakken? Ben je van nature helemaal niet handig, of heb je geen gevoel voor woninginrichting? Dan kun je natuurlijk ook iemand inhuren die daar wél verstand van heeft. Bij Suver Wonen hebben ze niet alleen een groot assortiment meubels en andere woninginrichting, ze kunnen je ook nog eens helpen om van jouw woning een prachtig modern en samenhangend geheel te maken. Samen met één van hun interieurstylisten creëer je een plek waar je je weer helemaal thuis voelt!

Geplaatst in: Blog