Jouw buitenhout zomerklaar met Rubio Monocoat

Als de winter wat langer heeft geduurd dan je lief is, kan je dat soms terugzien in je buitenhout. Je tuinmeubels, schutting of vlonderterras heeft ineens een lelijke grijze kleur en zit vol met vieze aanslag. Niet bepaald hoe je de zomer in wilt gaan! Door slim gebruik te maken van een goede reiniger en het juiste type olie, geef je jouw buitenhout zijn originele uitstraling terug en ziet het er weer helemaal als nieuw uit.

Als je kwaliteitsproducten wilt gebruiken voor het opfrissen van je buitenhout, raden wij je de buitenlijn van Rubio Monocoat houtverzorging aan. Wat je nodig hebt voor welk soort buitenhout, leggen we je graag kort en simpel uit!

Je hout grondig schoonmaken

Welk type buitenhout je ook wilt opfrissen, het is altijd een goed idee om te beginnen met een grondige schoonmaakbeurt. En nee, daar gebruiken we geen hogedrukreiniger voor! Rubio Monocoat heeft een uitstekende reiniger voor buitenhout, genaamd Exterior Wood Cleaner. Hiermee maak je met slechts lichte schrobbewegingen je hout weer helemaal vrij van vuil. Zonder het hout onnodig te beschadigen! Zet die hogedrukspuit dus maar weer terug in de schuur: het enige wat je nodig hebt is een harde borstel en een tuinslang.

Je tuinmeubels weer laten stralen

Zijn het je tuinmeubels die flink te lijden hebben gehad onder de winter? Naast schoonmaken is een nieuwe beschermingslaag aanbrengen altijd een goed idee. Voor tuinmeubels raden we dan Rubio Monocoat Hybrid Wood Protector aan: een beschermend product op oliebasis, dat in een enkele laag dekt en je tuinmeubels een ware metamorfose geeft. Je kunt je hout er zelfs een compleet andere kleur mee geven! Aanbrengen kan eenvoudig met een kwast; even inboenen met een katoenen doek en klaar ben je.

Schuttingen en gevelwerk een boost geven

Zit het probleem hem juist in je verticale hout, zoals schuttingwerk of je houten gevelbekleding? Ook dan is naast een grondige schoonmaakbeurt een behandeling met een olie ten zeerste aan te raden. Zo voorkom je dat je halverwege het seizoen weer met je hout aan de slag moet! Met de Rubio Monocoat WoodCream kun je makkelijk werken op verticaal hout: het drupt niet, dekt in één keer en behoudt zijn kleur tot wel 10 jaar. De crèmeachtige textuur maakt dit wondermiddel extra makkelijk aan te brengen.

Je houten vlonderterras weer als nieuw

Glij je bijna uit over jouw vlonderterras na de winter? Dat zien we vaker: algen en vuil kunnen jouw houten terras al snel veranderen in één grote schaatsbaan. Niet erg fijn! In zo’n geval is het zaak om het eerst grondig schoon te maken en zo algen en andere gladmakende filters te verwijderen. Wil je nieuwe aanslag tegengaan en je hout een mooie bescherm- en kleurlaag meegeven? Gebruik dan ook hier de Rubio Monocoat Hybrid Wood Protector. Borstel je hele terras ermee in, dan is het weer helemaal klaar voor de zomer. En de maanden daarna!

Alles van Rubio Monocoat voordelig inkopen

Zoek je een betrouwbaar adres, waar je jouw Rubio Monocoat producten voordelig kunt inkopen? Dan hebben wij een fijne webshop voor je gevonden: Vloeronderhoudswinkel.nl. Voor vloeren en andere houtsoorten bestel je hier de fijnste onderhoudsproducten van de mooiste merken: Rubio Monocoat is slechts één van de vele gerenommeerde merken die ze tegen bijzonder lage prijzen aan je kunnen leveren. Bestel direct online, dan kun je deze week vaak nog aan het werk met het reinigen en opfrissen van jouw buitenhout!