4x low-cost ideeën om je winkel op te laten vallen

Als je een winkelpand gaat betreden, ben je met de aankleding van de binnenkant alleen nog niet klaar. Ook de buitenkant van je pand verdient zeker wat aandacht! Pak je de aankleding van de gevel en de buitenruimte professioneel aan, dan verleid je ook nieuwsgierige voorbijgangers om eens een kijkje binnen te komen nemen. Wij laten je zien dat het niet eens zoveel hoeft te kosten om je de buitenkant van je winkel er aanlokkelijk uit te laten zien! Met slim verwisselbaar promotiemateriaal kom je een heel eind. Ontdek onze 4 slimme tips om je winkel op te laten vallen!

Het begint bij zichtbaarheid

De basis is simpel: mensen die langs je winkelpand komen, moeten weten dat je bestaat. Dat begint met het laten zien je bedrijfsnaam (en -logo). Daarnaast moet de buitenkant van je pand de stijl van je bedrijf vertegenwoordigen, en de nieuwsgierigheid prikkelen van toevallige voorbijgangers. Er zijn verschillende manieren om dit te bereiken: wij lichten 4 budgetvriendelijke manieren voor je uit.

1) Spandoek met frame op je gevel

Een slimme en voordelige manier om een grote reclame-uiting aan je gevel te hangen? Denk eens aan de mogelijkheden die een spandoek je kan brengen! Strak opgehangen in een stalen frame doet het zeker niet onder voor elk ander reclamebord dat je zou laten maken. Stof is alleen een stuk goedkoper, en makkelijk te verwisselen! Tegenwoordig zijn spandoeken uv-bestendig en waterafstotend, en kunnen ze dus jarenlang zorgeloos buiten blijven hangen.

Gebruik bijvoorbeeld een spandoek om je bedrijfsnaam en -logo voordelig zichtbaar te maken boven de ingang, breng sfeerbeelden aan rondom je pand of breng je nieuwste aanbieding onder de aandacht. Met spandoeken kan je voor weinig geld groots uitpakken!

2) Stoepborden: lok je klanten naar binnen

Met stoepborden trek je de aandacht van onoplettende voorbijgangers. Ze struikelen bijna letterlijk over jouw promoties en aanbiedingen! Je breidt als het ware het territorium van je winkel uit naar de stoep er vlak voor: een slimme manier om je zichtbaarheid te verhogen. Aan het einde van de dag verhuis je de stoepborden gewoon naar binnen: handig om diefstal te voorkomen. De meeste stoepborden zijn voorzien van een watervoet, waardoor ze ook met stevige wind niet omvallen.

3) Hang de vlag uit: vrolijke gevelvlaggen

Wat is jouw associatie als je ergens de vlag uit ziet hangen? Juist! Daar is iets te vieren! Maak klanten onderdeel van het feestje dat jouw winkel is, en leuk de buitengevel op met sfeervolle gevelvlaggen. Leuk om een speciale actie mee aan te prijzen, maar ook ideaal om mee te laten zien dat jij verkoper bent van dat ene populaire merk, of servicepunt bent voor een postbedrijf.

En ben je onderdeel van een winkeliersvereniging? Denk er dan eens over om gezamenlijk vlaggen te laten maken! Zo geef je tegen een lage prijs de hele winkelstraat een gezellige uitstraling.

4) Wapperende beachflags op de stoep

Nog een manier om de stoep voor je winkelpand slim in te zetten: zet er beachflags op! Maar ook langs je parkeerplaats, of op andere overgebleven buitenruimte kun je beachflags plaatsen. Deze vlaggen op stok zijn een stuk hoger dan stoepborden, en wapperen vrolijk in de wind. Onmisbaar voor voorbijgangers, en ook van veraf al te zien!

Combineer meerdere beachflags met dezelfde print, of laat een enkele maken met een opvallende kleur en een uniek ontwerp. Zeker weten dat het de zichtbaarheid van je winkel verhoogt!

Hulp nodig met de aankleding van je pand?

Wil je direct aan de slag met één van deze ideeën, of ben je op zoek naar meer inspiratie voor de aankleding van je bedrijfspand? Roep dan de hulp in van één van de grootste specialisten op het gebied van gedrukt promotiemateriaal: Megavista. Ze hebben niet alleen de mooiste materialen, ze kunnen je naar wens ook helpen met een passend ontwerp, geheel in de stijl van jouw bedrijf. Met hun uitgebreide ervaring kunnen ze je helpen om de buitenkant van je bedrijfspand te laten schitteren!

Geplaatst in: Blog