omslag boek

Mac13 schrijft

De onderwerpen waar Andree Hollander en Annelize van Dijk over schrijven halen zij uit de dagelijkse praktijk van zowel professie als privé.

Het dtp-naslagboek, 2e editie

In 2006 verscheen Het dtp-naslagboek, geschreven door Andree Hollander, Jan Ris en Annelize van Dijk. In 2010 maakten de auteurs een tweede editie. Deze editie is volledig herzien en waar mogelijk uitgebreid en aangevuld. Teksten en afbeeldingen zijn aangepast aan de nieuwste ontwikkelingen en nieuwe versies van programma’s.

Html en css

Van het succesvolle boek 'Html en css - de basis' dat in 2005 verscheen en vijf drukken beleefde, is een herziene versie gemaakt die in januari 2009 uitkwam: Html en css, 2e editie.

De ontwikkeling van HTML5 is in volle gang en heeft veel te bieden voor de toekomst van het web. Andree Hollander schreef Aan de slag met HTML5, een boek voor iedere webbouwer die op zoek is naar een overzichtelijk en gedegen boek over de HTML5-ontwikkelingen.

iWork, iPhoto en iLife

Al een paar jaar zijn de vierkante boeken over Mac-programma's van uitgeverij Pearson Education een groot succes. In de eerste maanden van 2009 verschenen bijgewerkte versies van de boeken over iWork, iPhoto en iLife.

In december 2010 verscheen een boekje over het programma iPhoto '11; in maart 2011 een boek over iLife '11.

Office voor de Mac

Begin februari 2011 verscheen het boek Aan de slag met Office 2011 voor de Mac. Dit boek behandelt de drie hoofdprogramma’s van Office: tekstverwerkingsprogramma Word, spreadsheetprogramma Excel en PowerPoint voor presentaties. Het telt 160 pagina's en is geheel in kleur gedrukt.

Een omvattender boek (336 pagina's en een groter formaat) met de titel Office 2011 voor de Mac verscheen in juni 2011. Dit boek behandelt naast de drie hoofdprogramma’s van Office, Word, Excel en PowerPoint ook het programma Outlook waarmee je onder meer mail kunt versturen en je agenda kunt bijhouden.

KLEINKINDEREN!

In 2007 werd het boek KLEINKINDEREN! gepresenteerd. Dit lifestyle-boek laat zien hoe biologische grootouders, pleeggrootouders, stiefgrootouders en 'kunstgrootouders' met hun kleinkinderen omgaan.

Oude boeken

Vanaf 1985 heeft Andree Hollander verschillende leerboeken over informatica geschreven. Een van de omvangrijkste projecten was de boekenserie Tijd voor COBOL, die in totaal uit zeven boeken bestaat. Een deel van de boeken kunt u op het world wide web raadplegen.