omslag boek Office '08 voor de Mac

Office 2008 voor de Mac

Microsoft heeft een aparte afdeling die software maakt voor de Macintosh, de Macintosh Business Unit. Het team kreeg de opdracht een nieuwe versie te maken van de suite Office for Mac, die bestaat uit vier hoofdprogramma’s: tekstverwerkingsprogramma Word, spreadsheetprogramma Excel, PowerPoint voor presentaties en Entourage voor e-mail en het bijhouden van adressen en agendagegevens. Microsoft Office 2008 voor de Mac gebruikt dezelfde bestandsindeling als Microsoft Office 2007 voor Windows. De documenten zijn dus onderling uitwisselbaar.

Doelgroep

Dit boek is zowel bedoeld voor beginnende als voor gevorderde gebruikers van Microsoft Office voor de Mac. Het maakt niet uit of je Office voor het eerst gebruikt, overstapt van de Windows-­ver­sie naar de Macintosh­-versie of reeds bekend bent met de basis. Je kunt rechtstreeks naar het gedeelte van het boek gaan dat je het meest interesseert. Elk hoofdstuk is zo geschreven dat het onafhankelijk van andere hoofdstukken gelezen kan worden. Je hoeft bijna nooit een gedeelte van een hoofdstuk doorgenomen te hebben om een ander deel te kunnen begrijpen.

Indeling

Veel basishandelingen in Office 2008, zoals het openen van een bestaand document, zijn in elk van de programma’s van Office gelijk. In plaats van deze handelingen in elk hoofdstuk te herhalen, staan ze bij elkaar in het eerste hoofdstuk. Daarna is er een hoofdstuk voor elk van de programma’s van het Office­pakket. Het boek bevat stapsgewijze instructies, veel illustraties, tips, en tientallen kaders met achtergrondinformatie en weetjes.

Boekgegevens

Inhoud