omslag boek

Het dtp-naslagboek

Wat is het verband tussen pixels en bestandsgrootte? Hoe groot is A0? Wat is een masker? Wat betekenen de afkortingen GCR, LZW en RIP? Waar hoort in een boek de Franse titel en waar het colofon? Wat is het verschil tussen OpenType en Unicode? Hoe is een ISBN opgebouwd? Hoe hoog is 10 punten? Wat is moiré?

Het antwoord op deze en soortgelijke vragen vindt u in Het dtp-naslagboek. Het boek is ingedeeld in acht thema's: beeld, bestand, boek, druk, dtp, font, kleur en taal. Ieder thema heeft een eigen kleur en is onderverdeeld in een groot aantal onderwerpen die alfabetisch zijn gerangschikt. Elk onderwerp beslaat een spread in het boek, een linker- en rechterbladzijde. Daardoor kunt u niet alleen snel vinden wat u zoekt, maar is het ook gemakkelijk zomaar een of enkele afgeronde onderwerpen te lezen.

Het voorwoord, de inhoudsopgave en het trefwoordenregister kunt u raadplegen op internet. Acht spreads uit het boek zijn als afbeelding te zien.

Het tijdschrift Publish besprak Het dtp-naslagboek in zijn nummer van december 2006. Het was een behoorlijk lovende recensie.

Boekgegevens